KBBA

Keluarga Yang Bahagia Juga Satu Rezeki

Assalammualaikum dan hai semua.

Alhamdulillah 30 September genaplah usia Haida 36 tahun. Syukur ke hadrat Ilahi kerana masih diberikan peluang untuk terus bernafas dan berbakti di muka bumi Allah ini. Walaupun semua ini hanya pinjaman, kita lah yang perlu bijak mencorakkan pinjaman Allah ni kan. Baru hari ini berkesempatan nak bercerita, setelah hampir 2 minggu. Hehehe...
Walaupun birthday Haida 30 September, tapi 29 September anak buah dah sepakat nak surprisekan Haida. Ya Allah terharunya rasa. Speechless. Balik dari KL Akma kata nak bawa budak-budak pergi makan. Acu (Gelaran anak buah panggil) ni pun oklah setuju je. Kalau korang nak tau Haida ni jenis blur jugaklah ada masanya. Selalu ikut je arahan. Hahaha... Memang tak syak langsung bila masa call anak buah, Kakak Indah bagitahu Acha dah ikut Kak Yong ke gym.
Akma kata nak makan tapi kenyang lagi, so kita pergi bawa budak ni jalan ke Bulatan Amanjaya lah. Haida pun ok je folow je apa arahan si Akma ni. Bila sampai dekat bulatan tu, ternampak Ika. Lepas tu Acu deme ni siap cakap.. 

"Indah, kamu tengok tu kakak kamu tipu kamu. Dia kata pergi gym tapi dia ada dekat sini" 

Yang si Indah pulak diam je macam tak de response.

Sekali bila tgk dekat pondok tu ada yang melambai-lambai. Dalam hati 

"eh apehal pula kawan si Ika ni dok lambai-lambai beria sgt ni? Acu tak kenal pun kawan-kawan dia" 

hahaha.. sekali bila Akma kata.. Haaaa nyanyilah, dan diaorang pun nyanyi terus terkedu.. ahahaha.. diaorang buat surprise untuk Acu rupanya. Owh ya. Satu lagi, Acu deme ni rabun, bila dari jauh memang susah nak cam orang. Hahaha...
Walau apa pun jadi, inilah cara mereka happykan Acu mereka. Tapi ini semua idea dari sepupu Haida, namanya Rina. 
Kupu-kupu dunia akhirat
Dia yang mula plan dengan Akma dan Along Ain. Akhirnya berjayalah mereka surprisekan Haida. Kami sambut sekali dengan Ekin adik sepupu merangkap adik Ipar Rina.
Sorang 36 tahun sorang lagi 26 tahun
Bahagianya rasa, walaupun macam-macam yang jadi sebelum ni. Merekalah yang banyak menyokong belakang Haida. Diaoranglah tulang belakang Haida. Keluarga yang bahagia inilah rezeki yang Allah titipkan buat Haida. Ia kan rezeki. Allah uji Haida sikit tak kan dah nak melatah kan. So bersyurkur dengan apa yang Haida dah ada sekarang.
Merekalah orang kuat disebalik semua surprise ni
Terima kasih semua Acu sayang korang ketat-ketat.

CORETAN DIARI PINK

Konsert Exists Reunion 2019

Assalammualaikum, Hai korang.

Walaupun dah 2 minggu berlalu tapi rasanya masih tak terlambat nak cerita serba sedikit pasal konsert ni pada korang semua.

Memang dah lama aim untuk konsert Exists ni selepas KRU hari tu. Mulanya ingatkan diaorang nak buat dekat Istana Budaya, tapi diaorang buat dekat Stadium Melawati Shah Alam dan Singapura je kali ni.
jadilah bergambar dengan poster je
Kalau ikutkan memang tak jadi nak pergi memandangkan ada program PGA pada 29 dan 30 September tu. Tapi tak sangka pula la ada surprise untuk kite last minit bila dapat tau program tu ditunda atas sebab jerebu. Akma ajak pergi ke KL untuk hantar chocolate bouquet yang ditempah oleh kakaknya. Lepas hantar kami pergilah check-in di hotel De Art Seksyen 9, Shah Alam. Waktu malam dia ajak keluar cari makan area Shah Alam. Tapi rupanya bukan ajak makan, dia bawa ke Stadium Melawati Shah Alam ni.
Hadiah birthday katanya, nak bagi Haida happy. Giler tak happy kan. Ingatkan tak merasa dah nak tengok konsert Exists Reunion ni. Layanlah semua lagu nostalgia dari Exists ni sampai hampir hilang suara dah. hehehe... Bestnya sebab semua lagu tu malar segar dan memang dah hafal dari zaman sekolah. Terimbau jugaklah kenangan zaman muda-mudi tu.
Konsert bermula dalam pukul 9 malam dan habis dalam jam 11 lebih. Paling best bila Ezad Lazim nyanyikan lagu Happy Birthday. Wahhh terasa macam lagu tu dituju khas buat hakak ni. Hahaha.

Lepas habis konsert sempatlah bergambar jap dekat banner gambar kumpulan Exists tu. Kemudian tak lepaskan peluang untuk dapatkan T-shirt, woven beg, cd dan beberapa lagi cenderahati ekslusif kumpulan EXISTS ni.
buat kenangan
Tapi Haida sangatlah menaruh harapan tinggi agar diaorang akan buat lagi Konsert di Istana Budaya pula. Hope jadi kenyataan. Kali ni tak banyak gambar boleh dikongsikan sebab gambar tak berapa cantik. Port pun tak berapa strategik. Apa pun still enjoy malam tu.

CORETAN DIARI PINK

Hotel De Art Seksyen 9 | Shah Alam

Assalammualaikum dan hai korang.

Ha kali ni Haida nak cerita pasal hotel tempat kiteorang menginap masa Konsert Reunion Exists dua minggu lepas.

Nama hotel ni Hotel De Art, dan ia terletak di Seksyen 9, Shah Alam. Tak jauh dari Stadium Melawati, Shah Alam tu, lebih kurang 15 minit sahaja. Haida suka hotel yang macam ni. Simple tapi menarik, sesuailah untuk kita sekadar rehat-rehatkan diri dan tidur. Kalau pergi hotel Haida suka tengok susun aturnya. So jom tengok macam mana bilik hotel ni.


Haida suka juga sebab walaupun saiz tak besar, tapi kemudahannya lengkap. Toilet pun bersih, siap ada pengering rambut lagi. Cuma kalau nak menggosok kena la keluar sikit tapi tak jauh la dari bilik. Haida pulak dah siap-siap gosong semua dari rumah. Jadi tak ada masalah la nak keluar pergi iron baju.






Kalau yang nak menginap lama tu korang tak payah risau sangat. Sebab sebelah hotel ni ada kedai dobi layan diri. Jadi tak risau la nak bawa baju banyak. Kedai makan pun banyak kawasan ni. Kalau lapar tengah malam kedai mamak ada je dekat bawah. Hehehe.
So kalau korang nak cari hotel yang mudah macam ni boleh la cuba.

Alamat: No 26, Jalan Tengku Ampuan Zabedah G9/G, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor.

No Telefon: 03-5888 7890

CORETAN DIARI PINK

About Us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...