KBBA

Keluarga Yang Bahagia Juga Satu Rezeki

Assalammualaikum dan hai semua.

Alhamdulillah 30 September genaplah usia Haida 36 tahun. Syukur ke hadrat Ilahi kerana masih diberikan peluang untuk terus bernafas dan berbakti di muka bumi Allah ini. Walaupun semua ini hanya pinjaman, kita lah yang perlu bijak mencorakkan pinjaman Allah ni kan. Baru hari ini berkesempatan nak bercerita, setelah hampir 2 minggu. Hehehe...
Walaupun birthday Haida 30 September, tapi 29 September anak buah dah sepakat nak surprisekan Haida. Ya Allah terharunya rasa. Speechless. Balik dari KL Akma kata nak bawa budak-budak pergi makan. Acu (Gelaran anak buah panggil) ni pun oklah setuju je. Kalau korang nak tau Haida ni jenis blur jugaklah ada masanya. Selalu ikut je arahan. Hahaha... Memang tak syak langsung bila masa call anak buah, Kakak Indah bagitahu Acha dah ikut Kak Yong ke gym.
Akma kata nak makan tapi kenyang lagi, so kita pergi bawa budak ni jalan ke Bulatan Amanjaya lah. Haida pun ok je folow je apa arahan si Akma ni. Bila sampai dekat bulatan tu, ternampak Ika. Lepas tu Acu deme ni siap cakap.. 

"Indah, kamu tengok tu kakak kamu tipu kamu. Dia kata pergi gym tapi dia ada dekat sini" 

Yang si Indah pulak diam je macam tak de response.

Sekali bila tgk dekat pondok tu ada yang melambai-lambai. Dalam hati 

"eh apehal pula kawan si Ika ni dok lambai-lambai beria sgt ni? Acu tak kenal pun kawan-kawan dia" 

hahaha.. sekali bila Akma kata.. Haaaa nyanyilah, dan diaorang pun nyanyi terus terkedu.. ahahaha.. diaorang buat surprise untuk Acu rupanya. Owh ya. Satu lagi, Acu deme ni rabun, bila dari jauh memang susah nak cam orang. Hahaha...
Walau apa pun jadi, inilah cara mereka happykan Acu mereka. Tapi ini semua idea dari sepupu Haida, namanya Rina. 
Kupu-kupu dunia akhirat
Dia yang mula plan dengan Akma dan Along Ain. Akhirnya berjayalah mereka surprisekan Haida. Kami sambut sekali dengan Ekin adik sepupu merangkap adik Ipar Rina.
Sorang 36 tahun sorang lagi 26 tahun
Bahagianya rasa, walaupun macam-macam yang jadi sebelum ni. Merekalah yang banyak menyokong belakang Haida. Diaoranglah tulang belakang Haida. Keluarga yang bahagia inilah rezeki yang Allah titipkan buat Haida. Ia kan rezeki. Allah uji Haida sikit tak kan dah nak melatah kan. So bersyurkur dengan apa yang Haida dah ada sekarang.
Merekalah orang kuat disebalik semua surprise ni
Terima kasih semua Acu sayang korang ketat-ketat.

CORETAN DIARI PINK

3 comments:

Pengulas nak ulas sini

About Us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...